28 94 68 00
info@makeitcount.dk

14 vigtige ting at huske på når du skriver en artikel

SkrivEnArtikel

Det er slet ikke så svært!

Det allervigtigste er at gå igang! Det er ligesom en vandhane. Hvis du venter på at der skal komme en forbi og åbne den, kan du vente længe! Men hvis du selv tager initiativ og ansvar får du vand med det samme! Så speederen i bund – NU!

Når du så lægger fra land, er det helt sikkert at retningen ikke er den rigtige fra starten. Du skal jo lige ud af din indkørsel, ud af dit kvarter, gennem halvdelen af byen og først derefter kommer du til motorvejen, hvor du rigtig kan få fart på!

Forestil dig et lille bjerg. Og at du er den der viser vandreren op på toppen. Det må ikke være for vanskeligt at komme derop og du skal opmuntre dem undervejs. Hvis der er for stejlt giver folk op. Hvis der er for fladt bliver det kedeligt. Læseren skal ‘lokkes’ til at læse fordi udsigten fra toppen er FANTASTISK!

Fjorten punkter du kan bruge når du skriver artikler:

 1. Brug letlæseligt sprog og masser af beskrivende ord for at skabe en stemning eller følelse i læseren. Brug IKKE unødvendige ord og formuleringer, men gerne ekspertvendinger. De kloge kalder det Storytelling.
 2. Din artikel skal være på +600 ord – gerne over 1000 hvis du kan holde spændingen og dynamikken.
 3. Lad være med at tænke på stavefejl og kommaer i første omgang. Bare fyr løs og lad kreativiten få frit løb. Ret og juster bagefter.
 4. Lad være med at vente på inspirationen! Luk op for den ved at starte med at skrive. På den måde inviterer du inspirationen MEGET bedre!
 5. Meget korte afsnit. Kun 2-3 linier i hver.
 6. Tænk altid på substans og Indhold. Lad være med at skrive en ‘tynd’ artikel. Ingen gider at læse den slags med mindre de sidder på lokum i et fængsel og har læst alt hvad der er at læse i biblioteket. Lav den nødvendige research.
 7. Sørg for altid at have gode argumenter og gode pointer – gerne både for og imod! Det gør din artikel mere troværdig og inddrager også tvivlere i din målgruppe. I USA hedder det swingstater. Man vælger en Vicepræsident der står for nogle af modstandernes synspunkter.
 8. Start med et billede, fortsæt med forklaring, slut af med forståelsen, indsigt og aha oplevelser.
 9. Brug underoverskrifter.
 10. Lad være med at forsøge at sælge. Bare giv læseren en god oplevelse.
 11. Skriv artiklen som om at du er Washington Post og har eneret og eksklusivitet på emnet. Skriv som var du professor i emnet. Som en autoritet der véd 100% hvad du skriver om. Du har forhåbentlig skrevet på din Om side hvor megen erfaring du har med dette? At du er blandt eksperterne når det kommer til dette artikelskrivning. Se et eksempel her! Nogle vælger at skrive en kort eksklusiv biografi med et lille billede nederst i artiklen.
 12. Link gerne til en eller to eksterne referencer der kan underbygge troværdigheden af hvad du skriver.
 13. Sørg for at folk kan signe op til dit nyhedsbrev så du kan sende dem et link til fremtidige artikler. Det vil booste dine artikler, opbygge din Tribe og skabe instant trafik på din nye artikel.
 14. Call to action! Ikke til salg men til handling (som jo kan være et salg). Følg et link. Tryk på en knap. Download gratis, læs mere her eller…

 

Kan jeg skrive om forskellige ting på min blog?

Det kommer an på hvad omdrejningspunktet på din blog er. Hvis din side hedder Hannes Madopskrifter er det nok klogt at holde sig nogenlunde til Madopskrifter som omdrejningspunkt. Hedder den Madopskrifter med gulerødder er emnet endnu mere snævert.

Hvis din blog hedder Jyttes Liv, er det Jytte der er omdrejningspunktet og så kan du brede dig over alt hvad Jytte tænker, føler og beskæftiger sig med.

 

Hvordan får jeg udbredt kendskabet til min geniale artikel?

SkrivGodeArtikler

Der er mange der siger at du skal kende dit publikum. Og det kan der være noget om. Men når du starter med at skrive din første artikel, er du nok ikke fuldt ud klar over hvem din målgruppe er. Det gør heller ikke noget. Bare skriv din artikel og gør dit arbejde på en måde, så du kan være stolt af dit færdige produkt. Målgruppen skal nok vise sig og den vil ofte inkludere delgrupper du ikke havde drømt om.

Da jeg skrev min første Mandebog havde jeg ikke forudset at der var så mange kvinder der ville finde den interessant!

Du poster artiklen på din hjemmeside. Og så tror du der kommer folk og læser den. Det gør de ikke. Med mindre du er kendt i forvejen.

Post et link til den på Facebook, Twitter og meget gerne også på Pinterest. Pinterest links er permanente. På Facebook kan du poste BÅDE på din egen profil og din ‘firma’ profil. Du skal også sætte dig ned og finde relaterede grupper, hvor du kan henvise til din fantastiske artikel.

Når dit opslag er kommet lidt ned af din væg kan du evt. finde et nyt gratis billede og poste den igen på Facebook. Det samme kan du gøre på Twitter, men der kan du ofte reposte lidt oftere. Find selv en rytme der er naturlig ifht. dine andre opslag. Husk at opfordre folk til at dele hvis det er relevant!

 

Link til den fra en mindre artikel du laver på Reddit, Quora og lignende steder. Lav en kortere omskrevet artikel eller eller find en der omtaler et lignende emne hvor du kan linke til din ‘løsning’.

Hvis du kan så få fat i et link fra en anden webside der JÆVNLIGT har besøg af Google, er du hurtigt med i Google søgninger. Din egen side vil med mange backlinks, gode artikler og masser af besøgende med tiden blive opdaget af Google. De vil notere sig hvor meget din hjemmeside ændrer sig og planlægge deres besøg ud fra det.

Læs mere om Google delen her og sørg for at dit sitemap er opdateret og sendt ind til Google. Husk også at indsende en anmodning om indexering. Desværre kan det tage mange måneder for Google at indexere din artikel. Det langt hurtigere at få links andre steder fra.

Find nolge relatered blogs på nettet hvor du kan poste en helt fantastisk kommentar til en artikel en anden har skrevet. Rigtig mange af dem har mulighed for at indtaste et link til din hjemmeside/nye artikel. Hvis deres artikel er superrelevant ift. din artikel kan du linke direkte til din artikel. Hvis relevansen er mindre så overvej et link til din hovedside i stedet.

Check så om der findes online magasiner der kan tænkes at være interesserede i hvad du skriver og kontakt dem! Ræk UD til dem! Måske de siger nej i dag og i næste uge. Men tænk om de sagde JA om en måned forde de nu følger lidt med i din blog på grund af den opringning/mail du lavede!

Hvis du er teknisk kan du på Google Ads (gratis at signe up til) finde en funktion der kan undersøge nøgleord. Der kan du indtaste ord/sætninger der er relateret til din artikel og få idéer til hvad folk søger på og hvor mange der søger på hvad. Overvej om du vil/kan flette et par enkelte af disse ord/vendinger ind i din artikel UDEN at det ødelægger din super dedikerede artikel.

 

Hvad du opnår ved at ‘Storytelle’ mine artikler?

Når du gør det her mange gange bygger du langsomt din autoritet op. Det tiltrækker endnu flere læsere og Google opdager at din side er velbesøgt, hvorefter de giver den bedre placeringer og du får endnu flere gæster. Det er et positivt loop der kun kan ende i en førsteplads på Google!

Du vil blive et kendt ansigt i din ‘niche’ og folk vil flokkes om dig som var du en magnet! Det tager tid men vedholdenhed betaler sig!

Du ligger på en strand i et varmt land med din laptop, hvor der kommer en tjener forbi hver time med kolde drinks. Du skriver lidt på en ny artikel, checker din bankkonto og erkender, at du faktisk ikke behøver skrive flere artikler resten af dit liv. Selv om skattevæsenet har flået din konto i småbidder er der stadig penge nok til dig, dine børn og børnebørn langt ude i fremtiden.

Du har gjort dit! Nu kan du hoppe i vandet, tage en dukkert og kigge ud over havet hvor kokken på din 210 fods yacht er ved at lave det sygeste aftenmåltid til dig og dine venner!

Skriv En Yacht

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

CommentLuv badge
Call Now Button