28 94 68 00
info@makeitcount.dk

Hosting og Webhotel

Hosting - Make It Count

Hosting - Make It Count

Test af webhoteller

Vi lavede vores første hjemmeside i 1998 og har siden da anvendt forskellige former for hosting.

Google har meldt ud at brugeroplevelsen er i centrum for deres ranking algoritme og det betyder blandt mange andre ting at load hastigheden på en hjemmeside bliver taget i betragtning. Loadhastigheden handler primært om to ting. Effektivt design/håndværk og hosting.

Derfor deler vi ud af de erfaringer vi har gjort og vi opdaterer denne artikel ret ofte fordi der kommer nye firmaer til og de gamle får nyt hardware eller bliver opdateret så deres service ændrer sig. Nogle bliver også bare ringere…

VI forholder os kun til det subjektive. Det vil sige oppetid, tilgængelighed, kontrolpanelets overskuelighed, hastighed og kundeservice. Der kan være delte meninger om kundeservice, så det er et område hvor det ikke er muligt at være 100% subjektiv.

VI har testet et hav af forskellige sider inklusive vores kunders. I flere tilfælde har vi dog uploaded vores egen testside som er en almindelig blog med webshop og AdSense. Testsiden er www.TrinitySisters.org som er en non indexeret kopi af www.TrinitySisters.net.

 

Værktøjer vi har brugt.

UptimeRobot.com

Betteruptime.com

WebPageTest.org

GTMetrix.com

Google Pagespeed Insights

thinkwithgoogle.com

Websiteoptimization.com

 

Fælles for ALLE de hostingfirmaer vi har haft kontakt til gælder, at deres service generelt er middelmådig. Men de er jo også billige! Nogle er dog værre end andre, men top notch kundeservice er svær at finde i denne branche.

Det vi har lagt vægt på er:

  • Hjemmesidens loadhastighed. Både TTFB tider og overordnede loadtider. TTFB tiderne skal helst ned på ca. 300 ms. Men fordi vi er på speed trip, skal de sider vi laver fremover ligge på UNDER 300 ms. TTFB tider skal dog tages med et vist forbehold fordi serveren i den tid skal gøre siden klar til forsendelse og store sider tager længere tid, hvorfor andre optimeringsmidler også skal tages i betragtning. Billedoptimering, CDN og local cache som de vigtigste. Store sider giver lidt højere TTFB tider, men kan holdes nede af caching.
  • Adgang til support.
  • Kontrolpanelets overskuelighed set fra en hjemmesideejers synsvinkel.

Holdningen til load hastighed her i huset er, at en hjemmeside UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER må bruge mere end 3 sekunder på at loade! Faktisk er vores krav til vores kunders hjemmesider, at loadtiden SKAL under 2 sekunder, når vi afleverer den! Mange mindre sider kan vi klemme ned i nærheden at 1 sekund på en effektiv shared server.

De links vi har lagt ind til hostingfirmaerne er afilliatelinks. Til gengæld har vi IKKE lagt links til testens dårligste fordi vi simpelthen ikke vil anbefale at bruge dem.

Ping tider er udeladt da de siger mere om rejsen til hostens første gateway end om webserverne.

 

Hostingfirmaer som vi bruger eller har brugt.

De fleste hosting firmaer i Danmark har både fordele og ulemper. Her er en gennemgang af de hostingfirmaer vi har brugt gennem tiden.
Vi har pt. webhoteller på:

  • Gigahost (5 stk. hvoraf 3 er vores kunder).
  • cHosting
  • WebHosting
  • Dreamhost
  • Siteground
  • GreenGeeks

Tidligere har vi brugt:

  • One
  • Simply
  • i123
  • e-studio
  • Site5

 

 

Gigahost

Vi har brugt Gigahost til hosting af vores sider siden januar 2010. Det var ikke ret stabilt den gang, men de var de eneste der gav mulighed for at have flere hjemmesider på ét webhotel – hvilket sparede os mange penge fordi vi har mange hjemmesider i luften. De fleste andre udbydere vil have at man køber et hotel til hver eneste domæne og det bliver meget, meget dyrt!

Gigahost har 3 medarbejdere.

Heldigvis blev Gigahost meget bedre i nogle år indtil  ca. 2015 hvor loadtiderne begyndte at stige en del.

En anden meget stor fordel ved Gigahost, som alle ikke teknisk mindede hjemmesideejere vil finde yderst positivt, er deres enormt simple kontrolpanel. De fleste udbydere bruger cPanel som nogle elsker og andre hader. Hvis du ikke er til teknik og nørderier er Gigahost et godt valg. Gigahost’s kontrol panel er suverænt mest simple af dem vi har testet. Det er enkelt, overskueligt og effektivt.

En svaghed ved Gigahost er at de – ligesom de fleste andre, KUN har mailsupport og det kan vare op til 24 timer inden de svarer. Det er ikke altid det tager 24 timer, men hvis de har travlt gør det! Til gengæld er de meget hjælpsomme og deres mail support er helt i top.

Gigahost kan næsten bruges til at hoste dine kunders sites. I starten havde alle sider den samme ftp og databaseadgang, men de har lavet isoleret ftp adgang. Dog mangler de at lave en isoleret databaseadgang for at det fungerer korrekt. De har arbejdsplaner desangående, men lige nu kan alle med databaseadgang se alle de andres databaser – så de mangler lige denne sidste ting før en reseller løsning fungerer.

Vi hoster nogle få hjemmesider for andre på Giga, men det er kun fordi de kunder har fraskrevet sig alt arbejde med siden og IKKE har brug for adgang til backend.

Gigahosts servere er ikke verdens hurtigste og svartiderne kan variere vildt meget. Det er som regel prisen for shared hosting.

Gigahost har langsomme servere. Alt for lange TTFB tider. Ofte på 1000ms og derover! 4000-8000ms er IKKE unormalt. Altså meget ustabilt. De har også dropouts på deres servere. Det har de haft i nogle år. Det duer ikke rigtigt! Tiderne svinger en hel del og det skyldes at de hoster for mange sider på de enkelte servere og får for mange spidsbelastninger hvor serveren så ikke kan svare på forespørgsler.

Vi har gennem nogen tid brugt UptimeRobot.com og betteruptime.com til at dokumentere disse dropouts. De fem hoteller vi har, oplever alle dropouts på ca. 5 minutter 1 gang om dagen. Det betyder ikke så meget hvis du bare har en hyggeside eller to du arbejder med. Du vil aldrig lægge mærke til det. Har du derimod en professionel side der SKAL ranke i Google eller tjener mange penge til dig, så duer Gigahost ikke!

Blandt de hoteller vi har testet, har ingen andre nedetider i samme størrelsesorden som Gigahost.

Gigahost tilbyder cron jobs.

Check Gigahost her

 

cHosting

cHosting (Fiona IT ApS) har hurtigere servere fordi de kører LightSpeed i stedet for Apache, men deres kontrolpanel er ret kompliceret og det koster noget tid at lede efter tekniske funktioner. De er der dog og der er mange af dem og det er lidt vanskeligt at finde rundt i indtil du lærer det at kende. Der er langt ind til cPanel hvilket er en smule ærgerligt. Vi har flyttet www.WpOptimization.net fra Gigahost til cHosting udelukkende for at teste forskellen og den var betydelig. Hvis du har en tung og langsomt loadende hjemmeside kan du vinde load tid ved at flytte til cHosting. Du kan selvfølgelig også optimere din side på mange andre områder. cHosting tilbyder cron jobs.

TTFB tider er dog lidt i overkanten. Fra ca. 500 ms til 1500ms.

 

Fiona IT har 5 ansatte.

Hos cHosting betaler du hver måned.

cHosting har 4 ansatte.

Læs mere om Apache vs. LiteSpeed her hvis du er til det nørdede.

www.TotalWpOptimization.net kører her.

Check cHosting her

 

Webhosting

WebHosting bruger vi kun til at opbevare domæner på. Enten domæner der ligger i kø til et projekt eller domæner der bare viderestiller til andre aktive domæner. De er simpelthen de billigste til netop det. Deres kontrol panel er ikke helt så enkelt som Gigahost. Det er meget specielt, men det er væsentligt bedre end de fleste andre og absolut ikke vanskeligt at have med at gøre.

Webhosting.dk er et af de ældste hostingfirmaer i landet. Der er kun 1 ansat. Det er Übernörden. Deres priser ar absolut konkurrencedygtige.

Update:

Vi skulle lige købe et par domæner en LØRDAG eftermiddag, som bare skulle parkeres i nogle måneder og af en eller anden årsag dukkede betalingssiden aldrig op. Vi forsøgte en del frem og til bage men det lykkedes ikke så vi skrev en hurtig support ticket til Webhosting og købte så domænerne på Giga i stedet.

Der gik ikke så lang tid inden telefonen ringede. Det var overnørden hos Webhosting himself. Han mente at det kunne være et antivirus/firewall problem og inden vi vidste af det havde vi sludret om tech nørderier i en time! Jeg er ikke længere klar over hvilken browser jeg brugte, men efterfølgende faldt det mig ind at det kunne have været Chrome – hvor jeg har en popup blocker på…

Samtalen gav så anledning til at nu skulle Webhosting altså også testes. Nu har vi brugt dem i så mange år, så hvorfor ikke.

De kører Apache og det viser sig, at den er top trimmet! Hvis du har flere hjemmesider, spreder de dem over forskellige servere selv om det ser ud som om det hele kører på kun en server. Og det er jo smart. Hvis uheldet skulle være ude mister kunden ikke hele sit hotel i den periode det tager at restore fra backuppen.

Af en Apache configuration at være må vi sige, at de performer rigtig godt. på de sider vi testede lå TTFB tiden på 300-430ms ret stabilt og det må siges at være helt i orden. Faktisk ret godt for en Apache server!

Hvilket egentlig viser at mange andre hostingfirmaer ikke kan finde ud af at sætte deres Apache servere ordentligt op!

www.PlejeVikar.dk kører her.

Check Webhosting her.

 

One

Vi har brugt One.com fra ca. 2001 hvor de hed B-one og Be-one.

One er 100% ejet af Tribes (Holdings) Limited i London og med dansk bestyrelse. De har 157 ansatte, men arbejder ikke kun med hosting. De udvikler software til domæne relaterede services og domæne registrering.

Ret kort tid efter at vi signede op modtog vi en mail fra dem hvor de skrev, at de havde haft nedbrud på deres servere og de var ved at genoprette vores (kundernes) hjemmesider. Dagen efter fik vi mail fra dem igen hvor de måtte bide i græsset og indrømme at deres backups ikke kunne læses ind…

Det er lang tid siden og vi vender ikke tilbage. Men mange af vores kunder bruge desværre One.com så vi har været nødt til at skulle vide hvad der foregår. Kontrolpanelet får 5 ud af 10 point. Deres chatsupport er næsten ikke værd at nævne. Vi arbejder dog meget med One.com fordi ret mange af vores kunder bruger det. One.com er lidt ligesom at købe en Seagate harddisk. Pga. deres markedsføring tror man at man får kvalitet, men sandheden er at Seagate diske de sidste 10 år har haft en gennemsnitlig fail rate på ca. 10% indenfor de første 3 år af diskens levetid, hvor de fleste andre harddisk producenter ligger UNDER 1%!

One’s servere hører dog til til i middelklassen nu og man må ikke underkende at loadtid er en af de faktorer Google lægger vægt på når brugerne skal have en god oplevelse. Hvem gider at sidde og vente på at hjemmesiden loader…? TTFB tider på ca. 300-600 ms er liiiige i overkanten.

Deres service er derimod helt til grin. Supporterne kan ofte hjælpe med helt almindelige ting, men så snart det er en anelse kompliceret tager deres chatsupport pludselig mange timer.

Hvis din hjemmeside bliver angrebet af virus lukker de ALT ned. Det er vanvittigt af dem at spærre for FTP adgang eftersom det er den du skal bruge for at genoprette siden. De tvinger dig til at skifte databasepassword og FTP password inden du får din side tilbage. De gør tingene LANGT mere besværlige end nødvendigt. At finde og fjerne/reparere inficerede filer tager 3-15 minutter via FTP for os. Men når det er på One tager det to timer! De penge skal vores kunder lægge oven i prisen for deres hosting abonnement ved One. Deres stinkende dårlige realitetsfornemmelse gør at du, eller dem du betaler for at ordne din hjemmeside, skal bruge MEGET mere tid på din side og det koster mange gange mere end flere års abonnement hos One.

Der er dog en ting One er gode til. Det er marketing. Læg mærke til at hvergang du søger på “hosting, dk-hostmaster” og lignende dominerer One Google. Dels med annoncer, dels med artikler.

Kort og godt: Hold fingrene fra One.com!

 

Internet123

Vi har brugt i123.dk for nogle år siden og det var godt nok en rodet affære – men det skal retfærdigvis nævnes at de siden hen har lavet store ændringer i brugerfladen. Målte TTFB tider lå mellem 440 og 990ms hvilket nok er i overkanten, hvis Google skal vurdere brugeroplevelsen. De bruger SSD diske på deres almindelige hoteller og på deres Pro hoteller bruger de i dag NVMe diske hvilket er de hurtigste der findes. De har ikke telefon support på deres billige hoteller, så hvis du ønsker omgående support skal du købe en pro løsning, som stadig er konkurrencedygtig mht. pris.

Denne test er på deres billigste løsning som ikke har cron jobs. DU skal du op i en PRO løsning for at få dem med. Vi regner med en test af deres pro læsning pga. NVMe diskene inden så længe.

Vi bruger ikke længere i123 idag, men vi har kunder der bruger dem uden problemer.

www.EtLivOppe.dk

Check i123.dk her

Site5

Site5 som holder til i Texas og tilbyder resellerløsninger, så du selv kan lege host for andre. Deres servere er ikke specielt hurtige og Kontrolpanelerne er det mest komplicerede vi har har prøvet. Desuden er de dyre og cPanel som står for den centrale del af styringen er stripped down så du kun får de basale værktøjer og skal betale mere for at få resten med.

Vi brugte dem i 4 år hvor det bare gik langsomt ned ad bakke. Vi bruger IKKE længere Site5!!

Enkelte sider kom helt ned på 650-750ms! Hvilket stadig er for meget hvis man virkelig vil være med på toppen af Mount Google.

Site5 er ligesom mange andre hostingfirmaer blevet opkøbt af en kapitalfond. Det betyder desværre ikke at de får flere penge. Der bliver sparet og skåret ned! Deres servere er ikke blevet opdateret i lang tid nu og deres support er nu næsten ikke eksisterende. SSL er en by i Rusland for dem. Det betyder at en pænt stor del af de sider de hoster IKKE har SLL!

De har rigtig mange problemer og du kan spilde ret meget tid her. Vores bedste råd er: Hold dig væk fra Site5!

Som det ser ud nu er det en synkende skude.

 

GoDaddy

GoDaddy er det værste rod vi nogensinde har set. Kontrolpaneler som labyrinter. Forvent at bruge en del tid på at finde rundt. Servere ligger i middel klassen hvad hastighed angår. Dem kommer vi ikke tilbage til.

 

Siteground

Siteground er nogenlunde nemt at finde rundt i hvis man er vant til cPanel. Normale Apache servere kører med timeout på 300 sekunder. Siteground har sat deres så langt ned at store templates – specielt når man i forvejen er logget ind på sin side, timer ud. Det er ikke ret smart og vi har måttet bede dem om at sætte timeout til normal, da vi ikke kunne arbejde uden at rende ind i den timeout alt for tit. De har normalt chat support, men vær opmærksom på at den bliver lukket ned i perioder med mange support tickets!

De har i 2021 foretaget store ændringer i deres setup. De er ret stabile mht. svartider selvom det er shared hosting. Deres TTFB tider ligger mellem 100 og 300ms hvilket må siges at være mega flot!

Deres first level chat support er ikke verdens bedste. Sørg for at stille så mange komplicerede spørgsmål, at du bliver sendt hurtigst muligt videre til second level!

Det helt gode ved Siteground er at de KONSTANT arbejder på at blive bedre. De er seriøse og har nu datacentre i:

  • Iowa, USA
  • London, UK
  • Eemshaven, Netherlands
  • Frankfurt, DE
  • Sydney, AU
  • Singapore, Singapore

www.LivsBehandlere.dkwww.KoesterAndersen.dk & www.ShoulderSink.com ligger her.

Check Siteground her.

 

Simply

SImply er ejet af Zitcom.dk (se nederst i artiklen).

Simply.com bruges af flere af vores kunder. Vi brokker os ikke. Alting fungerer fint og det er ikke specielt vanskeligt at finde rundt i deres paneler. Hastigheden på serverne er ok. Vi bruger ikke selv Simply men erfaringerne med vores kunders hjemmesider er absolut positive. Simply har cron jobs på deres hoteller.

TTFB tiderne ligger mellem 200-1600 ms.

Yaz.dk & www.AnnaDreyer.dk & Vedfelt.dk ligger her.

Check Simply her.

 

e-Studio

e-Studio har 3 medarbejdere som alle er ejere af firmaet. De bruger LiteSpeed servere som er noget hurtigere end Apache. Desværre var der ingen hastighedsgevinst ved at flytte en test sider fra Gigahost til c-Studio.

Deres TTFB tider ligger fra 1.700ms til 2.300ms. Det er for meget!

Oven i var det et frygteligt bøvl og tog mange dage at få Cloudflare til at fungere. Deres support mener selv at den information de sender ud om hvordan du selv skal sætte CloudFlare records op (MX records mv.) er præcis. Ikke desto mindre lykkedes det ikke for os at få det sat op selv om vi fulgte vejledningen Autistisk!

Mailsupport fungerer hurtigt og vi har endda haft held til at få svar indenfor to minutter på en lørdag! Ikke noget at klage på der! MEN man skal være tydelig og præcis i sin mail til deres support, ellers risikerer du et svar der ikke passer til dit spørgsmål.

Serverne er pænt stabile, men vi havde forventet hurtigere svartider pga. LiteSpeed.

Læg mærke til at Cron jobs IKKE er inkluderet i de billige hoteller og du får KUN 2 giaByte diskplads på det mindste hotel! Det er kun nok til en visitkortside. Har du bare en lille webshop som vores testside, kan du ikke nøjes med deres billigste løsning!

Check e-Studio her

 

GreenGeeks

For nylig bestemte vi os for at finde et hostingfirma der tilbød lynhurtig shared hosting med mulighed for at opgradere til VPS og resellerløsning. VI valgte GreenGeeks selv om der var et par stykker (A2 & Hostinger) som så ud til at være et mulehår hurtigere. Mange af de hastigheds tests vi finder på nettet er baseret på ping svartider og selv om det er godt at have stabile og hurtige ping svar tider er det langtfra pålideligt, at vurdere serverhastighed kun på baggrund af det. Der er vel omkring 10 hostingfirmaer der ligger i top league shared hosting og GreenGeeks er en af dem. Der er hundreder af afilliate reviews derude på nettet og de er sjovt nok ikke alle lige enige – måske fordi de har forskellige afilliate aftaler???

VI valgte at bruge GreenGeeks til vores tunge sider pga. LiteSpeed, SSD diske, de er Grønne og de har et datacenter i Amsterdam. DK ville være bedre fordi vores kunder primært er her, men serverne i Amsterdam er hurtigere end de fleste danske servere! Indenfor et døgn overfører de en eksisterende hjemmeside fra din tidligere host. Det er der faktisk flere og flere der tilbyder nu og det gør det unægteligt lidt nemmere.

Og vi er imponerede! Det går hurtigt! Deres ping og TTFB tider er ret stabile. TTFB ligger altid under 500ms, faktisk ofte mellem 200 og 300ms og det er både vi og Google meget glade for. Nogle gange havde vi TTFB tider på 60-90ms, men det skal man – selv om det er bemærkelsesværdigt, ikke se som en gennemsnitlig ydelse. GreenGeeks har de hurtigste servere vi har set indtil nu.

Husk på at Google vurderer brugeroplevelsen på din hjemmeside og loadhastigheden er derfor en betydende faktor i den sammenhæng.

Desværre har de, som ret mange andre Amerikanske hostingfirmaer, nogle skjulte betingelser de IKKE annoncerer med og som IKKE er mulige at finde før du HAR købt hotel. De annoncerer med UNLIMITED DOMAINS og UNLIMITED WEBSPACE, men de har en inodelimit på 300.000 på de småhoteller og 600.000 på det store.

Firmaer der køre med netop inodelimits gør det enten fordi de overhovedet ikke aner noget om inodes eller fordi de vil have kunder til at opgradere. Ikke bare en pakke op men gerne flere.

Inodes er et unix begreb og firmaerne anser en inode for at være en hvilken som helst fil på din hjemmeside. Databasefiler, mails og wordpressfiler. Men en inode er ikke en alimdelig fil. Det er en meta fil der indeholder oplysninger om andre filer og blever peget på af disse. Altså en metafil. Og går man disse firmaer på klingen viser det sig hurtigt at de ikke ved hvad de har med at gøre.

Nu er det sådan at en simpel WordPressside fylder ca. 20.000 filer + databasefiler og mails. Har du en webshop kommer du nærmere 50.000 filer og du skal ALTID sørge for at rydde op i din WordPressinstallation. Specielt cachefiler (fra cacheplugins). De kan gå helt amok. Hvis du har mange billeder i dit mediebibliotek tæller det også hurtigt fordi WordPress lagrer et billede i 11 forskellige størrelser. Dvs. 100 billeder er 1100 filer.

Da vi overførte hjemmeside nummer 5 til GreenGeeks, fik vi den helt uventede advarsel om at vi havde nået 280.000 inodes og fordi det IKKE er noget de oplyser om inden køb, forholdt vi GreenGeeks at det betragtede vi som falsk markedsføring. Efter en længere support tråd valgte de så at lukke webhotellet, da de godt kunne se at vi kom til at koste alt for meget i support…

Nu er vi så godt klar over at uendeligt antal domæner nok mere er salgsgas end det er virkelighed, men der er laaaaangt fra 5 websider til uendelig! MEN den slags salg er IKKE tilladt i EU. Det er falsk markedsføring og der findes INGEN firmaer i EU der skjuler disse begrænsninger. Vi nyder faktisk meget stor brugerbeskyttelse i Danmark og EU. Men det er helt normalt af fifle med markedsføringen i USA. Det får ingen konsekvenser derovre.

GreenGeeks har cronjobs på alle deres hoteltyper.

Check GreenGeeks her

 

 

Zitcom A/S er en fusion af:

Team Blue Denmark A/S,
123HOTEL A/S,
WANNAFIND.DK A/S,
CURANET A/S,
SERVERHOSTING A/S,
WEBGLOBE A/S,
ADUX A/S,
A/S SCANNET.DK,
A/S SCANNET,
KJD A/S,
Kronjyllands Data Center A/S, Danhost A/S,
UNOEURO DANMARK A/S (CLOUD A/S, CLOUD.DK A/S, MEEBOX A/S, TALK ACTIVE A/S),
Surftown A/S (SURFTOWN AFRICA A/S, SURFTOWN ASIA A/S, SURFTOWN EUROPE A/S, SURFTOWN INTERNATIONAL A/S), DANDOMAIN A/S (ARCNET A/S, DANFINANCE A/S, DANHOSTING A/S, PAYNET A/S, WEBEDIT A/S),
SMARTWEB ApS (ITCONCEPT ApS, SMART-WEB ApS, SMARTWEB INTERNATIONAL ApS, MONZUME ApS, XLWEB ApS).

Denne artikel bliger opdateret regelmæssigt. Seneste opdatering 12. sep. 2021.