28 94 68 00
info@makeitcount.dk

Hosting og Webhotel

Hosting - Make It Count

De fleste hosting firmaer i Danmark har både fordele og ulemper. Her er en gennemgang af de hostingfirmaer vi har brugt gennem tiden.

Vi har brugt Gigahost til hosting af vores sider siden januar 2010. Det var ikke ret stabilt den gang, men de var de eneste der gav mulighed for at have flere hjemmesider på ét webhotel – hvilket sparede os mange penge fordi vi har mange hjemmesider i luften. De fleste andre udbydere vil have at man køber et hotel til hver eneste domæne og det bliver meget, meget dyrt!

Heldigvis er Gigahost blevet meget bedre og deres serverer fungerer som de skal!

En anden meget stor fordel ved Gigahost, som alle ikke teknisk mindede hjemmesideejere vil finde yderst positivt, er deres enormt simple kontrolpanel. De fleste udbydere har et sindsygt indviklet kontrolpanel, hvor det tager meget lang tid at lede og lede og lede efter de funktioner man skal bruge. Hvis du ikke er til teknik og nørderier er Gigahost et godt valg.

Den eneste bagdel der er ved Gigahost er at de – ligesom de fleste andre, KUN har mailsupport og det kan vare op til 24 timer inden de svarer. Det er kke altid det tager 24 timer, men hvis de har travlt gør det! Til gengæld er de meget hjælpsomme og deres support iøvrigt er helt i top.

Men tingene fungerer hos Giga og det er efterhånden sjældent vi har brug for support. En af de supportere vi taler med har været der siden vi startede!

Vi har to webhoteller på Gigahost, et hos cHosting og et hos WebHosting og et hos Site5.

 

cHosting har hurtigere servere fordi de kører LightSpeed i stedet for Apache, men deres kontrolpanel er ret kompliceret og det koster noget tid at lede efter tekniske funktioner. De er der og der er mange af dem, men det er lidt vanskeligt at finde rundt i indtil du lærer det at kende. Vi er dog nødt til at rose hastigheden! De kører mærkbart hurtigere end det vi er vant til andre steder fra. Vi har flyttet www.WpOptimization.net fra Gigahost til cHosting udelukkende for at teste forskellen og den var mærkbar. Hvis du har en tung og langsomt loadende hjemmeside kan du vinde load tid ved at flytte til cHosting. Vi kan selvfølgelig også optimere din side på mange andre områder.

Læs mere om Apache vs. LiteSpeed her hvis du er til det nørdede.

 

WebHosting bruger vi kun til at opbevare domæner på. Enten domæner der ligger i kø til et projekt eller domæner der bare viderestiller til andre aktive domæner. De er simpelthen de billigste til netop det. Deres kontrol panel er ikke helt så enkelt som Gigahost, men det er væsentligt bedre end de fleste andre og absolut ikke vanskeligt at have med at gøre.

 

Vi har afprøvet One.com. Det er fortid og vi vender ikke tilbage. Kontrolpanelet får 5 ud af 10 point. Deres chatsupport er næsten ikke værd at nævne. Vi arbejder dog meget med One.com fordi ret mange af vores kunder bruger det. One.com er lidt ligesom at købe en Seagate harddisk. Pga. deres markedsføring tror man at man får kvalitet, men sandheden er at Seagate diske de sidste 10 år har haft en gennemsnitlig fail rate på ca. 10% indenfor de første 3 år af diskens levetid, hvor de fleste andre harddisk producenter ligger UNDER 1%! Deres servere hører absolut til til i den langsomme ende og man må ikke underkende at loadtid er en af de faktorer Google lægger vægt på når brugerne skal have en god oplevelse. Hvem gider at sidde og vente på at hjemmesiden loader…?

 

Vi har brugt i123.dk for nogle år siden og det var godt nok en rodet affære – men det skal retfærdigvis nævnes at de sidenhen har lavet store ændringer i brugerfladen. Servernes hastighed var ok. På deres Pro hoteller bruger de i dag NVMe diske hvilket er de hurtigste der findes. De har ikke telefon support på deres billige hoteller, så hvis du ønsker omgående support skal du købe en pro løsning som stadig er konkurrencedygtig mht. pris.

 

Site5 som holder til i Texas og tilbyder resellerløsninger så du selv kan lege host for andre. Deres servere er ikke specielt hurtige og kontrolpanelerne er komplicerede. Men vi har dem stadig…

 

GoDaddy er det værste rod vi nogensinde har set. Kontrolpaneler som labyrinter. Forvent at bruge en del tid på at finde rundt. Servere ligger i middel klassen hvad hastighed angår. Dem kommer vi ikke tilbage til.

 

Siteground er nogenlunde nemt at finde rundt i hvis man er vant til cPanel. Normale Apache servere kører med timeout på 300 sekunder. Siteground har sat deres så langt ned så store templates – specielt når man i forvejen er logget ind på sin side, timer ud. Det er ikke ret smart og vi har måttet bede dem om at sætte timeout til normal da vi ikke kunne arbejde uden at rende ind i den timeout. De har normalt chat support men den bliver lukket ned i perioder med mange support tickets.

 

Simply.com bruges af flere af vores kunder. Vi brokker os ikke. Alting fungerer fint og det er ikke vanskeligt at finde rundt i deres paneler. Hastigheden på serverne er ok.