28 94 68 00
info@makeitcount.dk

Hosting og Webhotel

Hosting - Make It Count

De fleste hosting firmaer i Danmark har både fordele og ulemper. Her er en gennemgang af de hostingfirmaer vi har brugt gennem tiden.
Vi har pt. webhoteller på:

 • Gigahost (2 stk)
 • cHosting
 • WebHosting
 • Dreamhost
 • Siteground

Fælles for ALLE de hostingfirmaer vi har haft kontakt til gælder, at deres service generelt er middelmådig. Men de er jo også billige! Nogle er dog værre end andre, men top notch kundeservice er svær at finde i denne branche.

 

Gigahost

Vi har brugt Gigahost til hosting af vores sider siden januar 2010. Det var ikke ret stabilt den gang, men de var de eneste der gav mulighed for at have flere hjemmesider på ét webhotel – hvilket sparede os mange penge fordi vi har mange hjemmesider i luften. De fleste andre udbydere vil have at man køber et hotel til hver eneste domæne og det bliver meget, meget dyrt!

Heldigvis er Gigahost blevet meget bedre og deres serverer fungerer som de skal! De bliver holdt vedlige og udskiftet med jævne mellemrum.

En anden meget stor fordel ved Gigahost, som alle ikke teknisk mindede hjemmesideejere vil finde yderst positivt, er deres enormt simple kontrolpanel. De fleste udbydere har et sindsygt indviklet kontrolpanel, hvor det tager meget lang tid at lede og lede og lede efter de funktioner man skal bruge. Hvis du ikke er til teknik og nørderier er Gigahost et godt valg.

Den eneste bagdel der er ved Gigahost er at de – ligesom de fleste andre, KUN har mailsupport og det kan vare op til 24 timer inden de svarer. Det er ikke altid det tager 24 timer, men hvis de har travlt gør det! Til gengæld er de meget hjælpsomme og deres support iøvrigt er helt i top.

Tingene fungerer hos Giga og det er efterhånden sjældent vi har brug for support. En af de supportere vi taler med har været der siden vi startede – hvilket vel siger et eller andet positivt om stedet som arbejdsplads!

Gigahost kan næsten bruges til at hoste dine kunders sites. I starten havde alle sider den samme ftp og databaseadgang, men de har lavet isoleret ftp adgang. Dog mangler de at lave en isoleret databaseadgang for at det fungerer korrekt. De har arbejdsplaner desangående, men ligenu kan alle med databaseadgang se all de andres databaser – så de mangler lige denne sidste ting før en reseller løsning fungerer.

Vi hoster dog nogle få hjemmesider for andre, men det er kun fordi de har fraskrevet sig alt arbejde med siden selv og IKKE har brug for adgang til backend.

En ting der IKKE er så godt ved Gigahost er at de har dropouts på deres servere. Det har de haft i nogle år. Vi har gennem nogen tid brugt UptimeRobot.com til at dokumentere disse dropouts. De to hoteller vi har oplever dropouts på ca. 5 minutter 1-3 gange om ugen. Dvs. alle hjemmesider på hotellet er utilgængelige i disse minutter. Det betyder ikke så meget hvis du bare har en hyggeside eller to du arbejder med. Du vil aldrig lægge mærke til det. Har du derimod en professionel side der tjener mange penge, så duer Gigahost ikke!

AudioSchematics.dk & TrinitySisters.net & DenRigtigeMand.dk ligger her.

Check Gigahost her

 

cHosting

cHosting har hurtigere servere fordi de kører LightSpeed i stedet for Apache, men deres kontrolpanel er ret kompliceret og det koster noget tid at lede efter tekniske funktioner. De er der og der er mange af dem, men det er lidt vanskeligt at finde rundt i indtil du lærer det at kende. Vi er dog nødt til at rose hastigheden! De kører mærkbart hurtigere end det vi er vant til andre steder fra. Vi har flyttet www.WpOptimization.net fra Gigahost til cHosting udelukkende for at teste forskellen og den var betydelig. Hvis du har en tung og langsomt loadende hjemmeside kan du vinde load tid ved at flytte til cHosting. Vi kan selvfølgelig også optimere din side på mange andre områder.

Læs mere om Apache vs. LiteSpeed her hvis du er til det nørdede.

www.TotalWpOptimization.net ligger hos cHosting og det kører vildt godt.

Check cHosting her

 

Webhosting

WebHosting bruger vi kun til at opbevare domæner på. Enten domæner der ligger i kø til et projekt eller domæner der bare viderestiller til andre aktive domæner. De er simpelthen de billigste til netop det. Deres kontrol panel er ikke helt så enkelt som Gigahost. Det er meget specielt, men det er væsentligt bedre end de fleste andre og absolut ikke vanskeligt at have med at gøre.

Webhosting.dk er et af de ældste hostingfirmaer i landet. Deres priser ar absolut konkurrencedygtige.

Check Webhosting her.

 

One

Vi har afprøvet One.com. Det er fortid og vi vender ikke tilbage. Kontrolpanelet får 5 ud af 10 point. Deres chatsupport er næsten ikke værd at nævne. Vi arbejder dog meget med One.com fordi ret mange af vores kunder bruger det. One.com er lidt ligesom at købe en Seagate harddisk. Pga. deres markedsføring tror man at man får kvalitet, men sandheden er at Seagate diske de sidste 10 år har haft en gennemsnitlig fail rate på ca. 10% indenfor de første 3 år af diskens levetid, hvor de fleste andre harddisk producenter ligger UNDER 1%!

One’s servere hører absolut til til i den langsomme ende og man må ikke underkende at loadtid er en af de faktorer Google lægger vægt på når brugerne skal have en god oplevelse. Hvem gider at sidde og vente på at hjemmesiden loader…?

Deres service er helt til grin. Supporterne kan ofte hjælpe med helt almindelige tin, men så snart det er en anelse kompliceret tager deres chatsupport pludselig mange timer.

Hvis din hjemmeside bliver angrebet af virus lukker de ALT ned. Det er vanvittigt af dem at spærre for FTP adgang eftersom det er den du skal bruge for at genoprette siden. De tvinger dig til at skifte databasepassword og FTP password inden du får din side tilbage. De gør tingene LANGT mere besværlige end nødvendigt. At finde og fjerne/reparere inficerede filer tager 3-15 minutter via FTP for os. Men når det er på One tager det to timer! De penge skal vores kunder lægge oven i prisen for deres hosting abonnement ved One. Deres stinkende dårlige service gør at du eller dem du betaler for at ordne din hjemmeside skal bruge MEGET mere tid på din side og det koster mange gange mere end flere års abonnement hos One.

Der er dog en ting One er gode til. Det er marketing. Læg mærke til at hvergang du søger på “hosting, dk-hostmaster” og lignende dominerer One Google. Dels med annoncer, dels med artikler.

Kort og godt: Hold fingrene fra One.com!

 

Internet123

Vi har brugt i123.dk for nogle år siden og det var godt nok en rodet affære – men det skal retfærdigvis nævnes at de sidenhen har lavet store ændringer i brugerfladen. Servernes hastighed var ok. De bruger SSD diske på deres almindelige hoteller og på deres Pro hoteller bruger de i dag NVMe diske hvilket er de hurtigste der findes. De har ikke telefon support på deres billige hoteller, så hvis du ønsker omgående support skal du købe en pro løsning, som stadig er konkurrencedygtig mht. pris.

Vi bruger ikke længere i123 idag, men som de kører idag har vi ikke noget at udsætte på dem.

 

Site5

Site5 som holder til i Texas og tilbyder resellerløsninger, så du selv kan lege host for andre. Deres servere er ikke specielt hurtige og ontrolpanelerne er det mest komplicerede vi har har prøvet.

Vi bruger IKKE længere Site5!! Site5 er ligesom mange andre hostingfirmaer blevet opkøbt af en kapitalfond. Det betyder desværre ikke at de får flere penge. Det betyder at de sparer alt det gode væk! Deres servere er ikke blevet opdateret i lang tid nu og deres support er nu næsten ikke eksisterende. SSL er en by i Rusland for dem. De har rigtig mange problemer og du kan spilde ret meget tid her. Vores bedste råd er: Hold dig væk fra Site5!

 

GoDaddy

GoDaddy er det værste rod vi nogensinde har set. Kontrolpaneler som labyrinter. Forvent at bruge en del tid på at finde rundt. Servere ligger i middel klassen hvad hastighed angår. Dem kommer vi ikke tilbage til.

 

Siteground

Siteground er nogenlunde nemt at finde rundt i hvis man er vant til cPanel. Normale Apache servere kører med timeout på 300 sekunder. Siteground har sat deres så langt ned så store templates – specielt når man i forvejen er logget ind på sin side, timer ud. Det er ikke ret smart og vi har måttet bede dem om at sætte timeout til normal, da vi ikke kunne arbejde uden at rende ind i den timeout. De har normalt chat support men vær opmærksom på at den bliver lukket ned i perioder med mange support tickets!

Deres server park er stor og serverne leverer ikke ydelser i top hastighed, men er bestemt heller ikke langsomme.

Deres first level chat support er ikke verdens bedste. Sørg for at stille så mange komplicerede spørgsmål at du bliver sendt hurtigst muligt videre til second level!

Det helt gode ved Siteground er at de KONSTANT arbejder på at blive bedre. De er seriøse og har nu datacentre i:

 • Iowa, USA
 • London, UK
 • Eemshaven, Netherlands
 • Frankfurt, DE
 • Sydney, AU
 • Singapore, Singapore

www.LivsBehandlere.dkwww.KoesterAndersen.dk & www.ShoulderSink.com ligger her.

Check Siteground her.

 

Simply

Simply.com bruges af flere af vores kunder. Vi brokker os ikke. Alting fungerer fint og det er ikke specielt vanskeligt at finde rundt i deres paneler. Hastigheden på serverne er ok. Vi bruger ikke selv Simply men erfaringerne med vores kunders hjemmesider er absolut positive.

Yaz.dk & www.AnnaDreyer.dk & Vedfelt.dk ligger her.

Check Simply her.

 

Call Now Button